viernes, 5 de octubre de 2012

Joaquim Esteller "A la segona part, vam saber patir i marcar en moments decisius"


Després d'una pretemporada bona en quant a treball però dura en els resultats i venint d'estrenar-se amb una derrota a la lliga, el Sènior A del Futsal Cervelló tenia una bona oportunitat per canviar la dinàmica enfront del Tibu-Ron Castelldefels. Els nois del Joaquim Esteller van cuatllar un bon partit emportant-se els primers tres punts de la temporada. El seu entrenador, ens dóna les seves claus del partit i la seva visió de la temporada i l'entorn futsalià.



- Quines creus que van ser les claus de la victòria en front el Tibu-Ron Castelldefels? 
L’excel·lent primera meitat. Vam estar molt concentrats i molt encertats de cara a gol. Desprès, a la segona part, vam saber patir i marcar en moments decisius.

- Que va canviar en el desenvolupament de l'enfrontament perquè una victòria que semblava relativament assegurada, amb un avantatge de 3 gols a falta de 4 minuts, es compliqués tant?
L’equip es nou per mi i ens falten treballar molts conceptes. Un d’ells es el defensar el 5 contra 4 i aquí vam encaixar 2 gols per no saber ajustar les marques. Es un tema tàctic que estem treballant i millorant, però el grup necessita temps per assimilar-lo


El primer entrenador que vaig tenir em va dir un frase que s´em va quedar marcada per sempre: “cap jugador és imprescindible, però tots són necessaris”.



- Que li falta a aquest equip per ser el que vols veure?
Moltíssim treball tàctic. Mantenir la calma en moments crítics i deixar als àrbitres que realitzin la seva feina.

- A que es deu la decisió de convocar solament deu jugadors i fer els canvis en blocs de cinc minuts?
En primer lloc: no faig els canvis en blocs de 5 minuts, sinó en relació a l’estat físic del jugador en aquell moment. El convocar 8 jugadors de camp i 2 porters fa que tots el jugadors es sentin importants a l’equip. Al grup, no tenim cap “crack”, tots son iguals i tots treballen molt a tots els entrenaments. El primer entrenador que vaig tenir em va dir un frase que s´em va quedar marcada per sempre: “cap jugador és imprescindible, però tots són necessaris”. El que faig són equips compensats per quan l’equip rival comença a fer canvis, nosaltres amb un quartet de qualitat tinguem la capacitat de marcar la diferència i no es notin els nostres canvis. ( tanca, ala defensiu, ala ofensiu i pivot).

- Durant el partit vam veure varies jugades d'estratègia a pilota parada. Com treballes i quina importància donés a les jugades d'estratègia?
Ja els he dit que l’estratègia en aquest esport es vital i molt important. La treballem els dijous que es l’últim entrenament de la setmana i, d’aquesta manera, ho tenen mes fresc de cara al partit del dissabte. La treballo amb tots els jugadors i porters i les repeteixo fins que entenen els motius del perquè ho hem de fer i de la manera que ho hem de realitzar.


El nostre equip és el mateix de la temporada passada i estàvem a Preferent per el que a dia d’avui no estem en condicions de proposar-nos objectius alts.



- Com valores la gran afluència de públic al pavelló, creus que va influir en el joc del teu equip?
En vaig quedar realment sorprès amb l’afluència de tant de públic el passat dissabte encara que un dels motius, segurament, va ser el fet de fer la presentació dels equips del club abans i molta gent va aprofitar per quedar-se a veure’ns. L’afluència de públic dependrà del nostre joc  i dels resultats, que si van acompanyant segur que vindrà mes gent i per això estem treballant. És evident que el dissabte passat, l’afició va ser una gran ajuda per nosaltres: animant a l’equip en moments difícils, xiulant a l’equip rival i també, per que no dir-ho, als arbitres.

- Penses que hi ha planter per competir en una categoria tant dura com la Territorial Catalana?
Es un orgull, treballar amb un equip amb 16 equips a la fcf i segur que amb el pas del temps, molts d’aquests jugadors de base acabaran al primer equip, sempre i quan tinguin una formació de monitor, o entrenadors, que els ensenyin les condicions bàsiques d’aquest esport.
El nostre equip és el mateix de la temporada passada i estàvem a Preferent per el que a dia d’avui no estem en condicions de proposar-nos objectius alts.

- Quins objectius us heu marcat per aquesta temporada tant d'equip, com personalment?
Sense cap mena de dubte, la permanència. Som nous a la categoria i el grup és molt dur, amb equips que porten moltes temporades a la categoria i equips amb solvència econòmica que es permeten el luxe de tenir 6 oficials (que no són jugadors) a la banqueta i  fitxar a jugadors que han jugat a categories més altes que la nostra.

- Com t’hi trobes al CE Futsal Cervelló?
M’hi trobo bé,  i estic content de la gent del club i de les instal·lacions. Estic molt agraït a l´Edu Malaret, perquè m’està ajudant amb tot.

- Com vas veure la presentació oficial del club?
Espectacular. És un orgull per un entrenador que l’esport principal d’un poble, sigui el  que està entrenant ell. Em sento molt content de tenir tantes famílies que porten als seus nens a jugar a l’equip del Futsal Cervelló i que sigui el primer esport del poble, això es importantíssim.

No hay comentarios: